NBA Play-off: Derfor kan ingen tukte Heat


Det er trolig den lengste opptakten i idrettens verden. Men, etter seks måneder med posisjonering og jakten på den berømmelige formkurven, går NBAs regulære sesong ubønnhørlig mot slutten. Det betyr samtidig at sluttspillet står for døren. Det er egentlig kun ett spørsmål som skal besvares: Kan noen stoppe Miami Heat i jakten på sin andre strake tittel?

I fjor høst ville onde tunger ha det til at de regjerende mesterne hadde tapt seg. Like fullt; 27 seiere på rappen - den nest lengste seiersrekken i NBA-historien - var det som skulle til. Heat går nemlig inn i sluttspillet med klubbens beste serieprestasjon, og som toppseedet i play-off spillet.

Da er det kanskje ikke til å undres over at Miami er priset til 1.20 i odds på å ta seg til finalen i Eastern Conference, og 1.70 ganger innsatsen på å bringe troféet tilbake til South Beach i juni

Så vidt stor er klubbens dominans at du kan satse på at "hvem som helst" slår Miami til 2.05 i odds. Med LeBron James i jakten på tittelen "Most Valuable Player" for fjerde gang; hvem er villige til å satse på andre enn Heath? På samme måte som i livet ellers er ingenting i basketball garantert...

Hva taler til fordel for Miami Heat

Først av alt kan laget vise til et komplett forsvar. James har i særdeleshet vært spektakulær, noe som understrekes at at mannen står med den fjerde beste efficiency-ratingen gjennom historien. Lagets reserver har i tillegg vist at troppen er like god som den er stor. 

I løpet av sesongen har Miami i snitt vunnet kampene med en snittmargin på 7.8 poeng. Likeledes er 112.4 poeng pr 100 possessions imponerende, og nest best totalt. Tallene beviser lagets effektivitet, og forteller oss atter igjen hvor vanskelig det blir å møte Floridas store stolthet. 

Utfordrerne i Eastern Conference

Så hvem kan ta opp kampen med Heat? Med 40-11 vis-a-vis sine rivaler i Eastern Conference, er det trolig at vi får oppleve Miami i finalen. Andre er kanskje ikke enige i den konklusjonen. New York Knicks - seedet som nummer 2 - vant tre av fire oppgjør mot Heat, mens Indiana og Chicago tok seieren i to av tre innbyrdes kamper.

Knicks, som fikk en trøblete start mot Boston, er priset til 8.00 for å ta tittelen i Eastern Conference. En fyldig skadeliste gjør Chicago Bulls til en usannsynlig kandidat, mens Pacers forsvar - det eneste i NBA som kan skilte med mindre enn 100 poeng pr 100 possessions - gjør dem til det beste outsider-tipset i Eastern med 10.00 i odds

Utfordrerne i Western Conference

Dersom noen er i stand til å fravriste Miami tittelen, er laget mest sannsynlig å finne i Western Conference. Memphis Grizzlies har vært supert priset med 50.00 i flere måneder. Som det mest undervurderte laget i serien, har de kvalitetene som skal til for å ta seg helt til finalen. 

Skadeproblemer har etter alle solemerker ødelagt Denvers muligheter, mens LA Clippers gradivs har blitt dårligere siden All Star-pausen. 

San Antonio Spurs - i skrivende stund tilgjengelig til 3.55 i odds for Western Conference-tittelen - er et fristende spillobjekt med 10.50 ganger innsatsen. Spurs er således laget å se opp for, og legg for all del ikke vekt på lagets resultater den siste måneden. Tony Parker og Manu Ginobilis fravær har vært problematisk, med douen ligger an til å være tilbake her. Laget har dermed kvalitetene som skal til for å unngå samme blemme som i 2012 - og er med andre ord noe å bryne seg på for Miami. 

Likevel peker alt mot en reprise av fjorårets finale, da Heat og Oklahoma City møttes. Kun Thunder noterte seg for høyere efficiency enn sine motstandere, men et ofte oversett faktum er at de har det fjerde beste forsvaret. Kevin Durant og Russell Westbrook utgjør en duo som kan matche både James og Dwyane Wade. 

OKC fortjener favorittstempelet med 1.72 i odds på å vinne Western Conference. Spørsmålet er om de etter 1-4 tap i fjorårsfinalen kan vinne NBA til 4.25 ganger innsatsen?

Thunder har ligaens beste statistikk mot lag med .500 eller bedre. Hva de derimot ikke har, er James Harden - hvis spiller var en formidabel brikke før han forsvant til Houston. 

To tidligere tap mot LeBron & Co forteller oss at Miami nok en gang vil stå som vinnere når sesongen endelig rundes av. 

Sats på at Miami Heat vinner NBA-tittelen til 1.72 i odds