NBA: Mavericks temmer Grizzlies


Æren er alt Dallas har å spille for kun to år etter at de vant NBA-tittelen. Det faktum at klubben glimrer med sitt fravær i det kommende play-offspillet til tross: The Mavericks er en atypisk representant for baktroppen i og med at de vinner kamper på tampen av sesongen.

Med den forestående ryddesjauen i spillerstallen, skal den nåværende troppen spille sin nest siste kamp mandag kveld - mot Memphis Grizzlies. Dirk Nowitzki kan forvente stående ovasjoner, etter at han ble den 25. spilleren i NBA-historien med 25.000 poeng i søndagens seier mot New Orleans. 

Dallas kan kun vise til 8-8 denne sesongen, mens Memphis, hvis klubb tapte mot Clipper søndag, har 32-14 skilte med. The Grizzlies jakter hjemmefordel i første runde, og tilgjengelig med -3.5 i handicap. Vertene skal slett ikke avskrives, hvor hjemmeoddsen (2.44) er god butikk lagets nåværende form tatt i betraktning. 

Mye står på spill for Utah Jazz også, som må vinne mot Minnesota for å holde drømmen om Play-off i live. The Timberwolves tapte 107-100 da lagene møttes fredag - det 10. tapet i løpet av 12 innbyrdes oppgjør. Denne kampen tegner til å bli jevn, ikke minst understreket av at Jazz har vunnet 50% av kampene sine med fem poeng eller mindre. Tallene for Minnesota er langt mer sobre 36,8%. Sats på at Utah vinner.

De to topplagene i Eastern Conference kan slå seg til ro med at seedingen i forkant av play-off spillet er i boks. Forvent dermed at både Miami og New York lar sine beste spillere få hvile her. Det kan også bety at vi har et par overraskelser i vente. Det er imidlertid verdt å merke seg at Knick har den tredje mestscorende benken i hele NBA, ja sågar den sjette mest effektive totalt sett. En fullstendig kollaps mot Charlotte Bobcats ligger således ikke i kortene. Miamis reserver er av et langt svakere kaliber, og er ranket så lavt som 24. best hva angår scoringer og effektivitet. Cleveland Cavaliers er i så måte verdt å vurde med handicap. 

Beste Spill: Sats på at Dallas slår Memphis til 2.44 i odds