NBA: Houston vil skape problemer for LA Clippers


Den regulære NBA-sesongen er over med onsdagens runde, og flere play-off plasser ligger i potten. Den o'store premien er imidlertid den ledige 8.plassen i Wester Conference. 

Kun seier er godt nok for Utah Jazz i møtet med Memphis Grizzlies dersom de skal ha forhåpninger om å snyte LA Lakers for en plass i sluttspillet.

Det tegner til å bli en av de største overraskelsene i NBA-historien dersom stjernespekkede Lakers, hvis klubb var ekspertenes tredje største favoritt til mesterskapet, kommer til kort. De har holder imidlertid skjebnen i egne hender - selv dersom de argeste rivalene skulle vinne. Lakers kan nemlig løse billett til første runde i play-offen dersom de gjør av med Houston Rockets. 

Utah vil ikke få det lett i nattens kamp. Memphis har fremdeles en mulighet til å sikre seg hjemmefordel i første runde mot LA Clippers. Det fordrer seier her i tillegg til at sistnevnte taper i Sacramento. The Grizzlies kan vise til to gevinster av tre mulige hittil, noe som inkluderer 103-94 på Fedex Forum i november. Laget kan til alt overmål vise til 13 seiere i løpet av sine 14 seneste på hjemmebane.

Memphis er favoritter med -5 i markedet for handicap, til tross for at Jazz går inn i dette oppgjøret med tre strake borteseiere og har kniven på strupen. Sats derfor på at Grizzlies tar livet av motstanderens siste forhåpninger om sluttspill. 

Lakers har fordelen av de vil vite utfallet av Utahs kamp så snart den er ferdigspilt. Skulle Jazz tape, kan vi forvente at Mike D'Antoni foretar rokeringer i startoppstillingen slik at nøkkelspillerne får hvile.

Det er vinn eller forsvinn for Lakers, som i sin tur er priset i 1.91 med -2 i handicap. Klubben må klare seg uten både Steve Nash og Kobe Bryant, selv om det ikke nødvendigvis blir avgjørende. Klubbkollegene har dratt fire strake seiere opp av sekken, hvorav de to seneste har kommet mot Play-off motstand. 

Houston er så godt som bankers med henblikk på syvendeplass i Western Conference. Laget har vunnet sine to seneste mot LA, og dersom ingenting står på spill i forkant av dette oppgjøret: Sats på Rockets. Skulle derimot Lakers trenge seier - sats på at poengtotalen holder seg under 203.0.

Beste Spill: Sats på en dobbel bestående Memphis til 1.55 i odds og Houston priset til 2.15