NBA: Grizzlies vil få kjørt seg i Memphis


Hukommelsen strekker seg ikke langt tilbake i NBA-sammenheng, hvor den ene kampen slår den andre ihjel. Memphis Grizzlies har trolig ikke glemt det forsmedelige tapet i play-off spillet for to år siden. De ledet 2-1 i kamper over Oklahoma City i Western Conference, for deretter å tape den fjerde kampen på trippel overtid. Ikke nok med det; de tapte sammenlagt også. 

Dét alene vil gjøre sitt til at Memphis ikke undervurderer noen motstandere. Med det samme forspranget som i 2011, håper de å dra fordel av hjemmebane. Seier mandag vil skyve Oklahoma nærmere stupet. The Grizzlies holdt sine motstandere til kun 91 poeng da de vant med seks poeng lørdag, og Thunder betalte på alle måter prisen for sin elendige skuddstatistikk. 

En dårlig dag på jobben kan hende ethvert lag. Det er derimot en sjeldenhet at Memphis snubler, noe som Oklahoma City kan anse som en bortkastet mulighet. The Grizzlies er priset til 1.91 med -4.5 i handicap, i en kamp som ellers bør ta seg over 184 poeng. Vel og merke dersom Kevin Durant får litt bistand fra sine Oklahoma-kolleger. 

Ettersom San Antonio på ingen måte har vært overbevisende, er Memphis fremdeles mitt råtips med henblikk på Western Conference-tittelen - selv om de nå prises så lavt som til 3.00 i odds. Thunder omsettes i skrivende stund til 6.00 ganger innsatsen

Over i Eastern Conference virker Miami Heat ustoppelige. Oddsen på 1.15 for Conference-tittelen illustrerer nevnte ganske greit. Indiana (8.00) og New York (9.00) er de nærmeste utfordrerne. Chicago Bulls (50.00) er så godt som avskrevet av de fleste, og går inn i sin fjerde kamp mot Heat med behov for et aldri så lite mirakel. 

Luol Deng er tilbake etter sykdom, men vil trolig ikke være sitt sedvanlige jeg. Kirk Hinrich er atter et navn med spørsmålstegn bak. I duoens fravær er Heat - hvis lag kan handles med handicap på -7.5 - soleklare favoritter. Laget har vunnet de to seneste kampene med et snitt på 23.5 poeng etter det overraskende tapet i åpningskampen. 

Chicago er priset til 4.05 på å vinne på hjemmebane. Hvor enn kredibel innsatsen har vært er Miami flere numre for store. 

Beste Spill: Sats på Memphis med -4.5 i handicap mot Oklahoma City til 1.91 i odds