NFL: Carolina Panthers vs. New York Giants


I uke to så vi mange lag slå tilbake etter tap i premieren.

To av lagene vi snakker om, som står med 1-1 i forkant av den tredje serierunden, møtes torsdag: Carolina Panthers og NY Giants.

Premierrunden i NFL pleier å by på overraskelser. Etter den andre serierunden er man derimot i stand til å trekke et par konklusjoner basert på lagenes prestasjoner. Men, mange av lagene som skuffet innledningsvis slo som sagt tilbake sist, og vi må således vente litt med å være altfor bastant.

Et av lagene som vi finner svært vanskelig å bedømme, er New York Giants. De regjerende seriemesterne tapte mot Dallas i seriedebuten, og var i store vanskeligheter mot Tampa Bay forrige helg. Det var før Quarterbacken Eli Manning våknet til liv i kampens siste kvarter. Giants snudde kampen til seier (41-34), og dersom de spiller på samme måte mot Carolina Panthers, er det ingen som kan stoppe dem. Problemet er bare at Giants har virket svært ustabile hittil.

Spørsmålet er hvilken utgave av Giants-laget vi får se i natt? De er nødt til å spille langt bedre enn mot Buccaneers, for Carolina har en rekke angrepsvåpen i ermet. Panthers innledet sesongen med seier over nettopp Tampa Bay, for deretter å slå New Orleans 35-27. I sistnevnte oppgjør viste den unge Quarterbacken Cam Newton hvorfor han regnes som en av de mest severdige spillerne. Det tidligere trist og grå Panthers-laget byr rett og slett på riktig god fotball om dagen.

Dette er en vanskelig kamp å spå utfallet av, men det er hjemmeseier til Carolina som frister mest. Giants må trolig klare seg uten Runningbacken Ahmad Bradshaw (det kan være en god idé å sjekke status like før kampstart). Med en Cam Newton i storform får New York-forsvaret - som har sluppet inn 24 og 34 poeng henholdsvis i de to seneste oppgjørene - nok å henge fingrene i.