NFL: 14 ting du bør vite om Super Bowl XLIX!


1 Søndagens kamp er Super Bowl XLIX - eller sagt på en annen måte: Den 49. i rekken. Det er 49 baller i den britiske utgaven av Lotto, Arsenal gikk ubeseiret i 49 Premier League-kamper mellom mai 2003 og oktober 2004, og San Fransico 49ers har fått navnet etter gullrushet i California tilbake i 1849. Sistnevnte er imidlertid ikke i aksjon i årets Super Bowl.

Arsenal v Leicester City : News Photo

 

2 Det er snarere New England Patriots og Seattle Seahawks som skal gjøre opp seg imellom. Det er andre sesong på rad at topplagene fra hver conference har tatt seg til Super Bowl. Det er imidlertid kun tredje gang det skjer i løpet av de seneste 21 årene.

Seattle Seahawks Victory Parade : News Photo

 

3 The Seahawks er i Super Bowl for andre året på rad, etter at de gjorde av med Denver Broncos 43-8 i New Jersey forrige sesong. Ikke noe lag har vunnet to strake titler siden Patriots i 2004 og 2005.

Seattle Seahawks Victory Parade : News Photo

 

4 The University of Phoenix stadium i Glendale, Arizona, er åsted for den andre Super Bowl på syv år, etter at Patriots tapte 14-17 mot New York Giants sist.

Super Bowl XLIX - Preview : News Photo

 

5 Tom Brady var på det tapende laget den gang, men Patriots-quarterbacken krysser fingrene for bedre lykke i sin sjette Super Bowl. Tatt i betraktning at han i følge Forbes er god for $120 millioner, og at han er gift med den brasilianske supermodellen Gisele Bundchen, må vi kunne hevde at han allrede har gjort det godt i livet.

FBL-WC-2014-MATCH64-GER-ARG-CLOSING : News Photo

 

6 Russell Wilson er quarterback for the Seahawks. Lagets store stjerne er derimot running-backen Marshawn Lynch. Sistnevnte er både kraftig og lynrask, og kjent som "Beast Mode" blant mange supportere. Det spørs om Adebayo Akinfenwa hadde vært enig i den beskrivelsen...

 

7 Det anslås at hele 33% av amerikanerne vil sette penger på denne kamper. Det betyr at hele 105 millioner mennesker følger kampen i håp om avkastning. Det er nesten like mange som hele Japans befolkning.

Japan v UAE: Quarter Final - 2015 Asian Cup : News Photo

 

8 Formidentlig er de samme å finne foran TV-apparatene når kampen går av stabelen. Seattles seier forrige sesong var den mest sette i amerikansk historie med 111.5 millioner seere. Det er enda nærmere Japans befolkningsantall.

New England Patriot Fans Celebrate Super Bowl Victory in Boston : News Photo

 

9 Og de selvsamme menneskene må jo ha noe å spise, ikke sant?  USAs "National Chicken Council" - som er en faktisk organisasjon - kunne fortelle at hele 1.25 milliarder kyllingvinger vil bli fortært under Super Bowl. Kan det tallet bli slått i år?

San Diego Chargers v Denver Broncos : News Photo

 

10 Ett år tidligere ble vi fortalt av Huffington Post at amerikanerne ville sette til livs 325 millioner Gallons (1 Gallon = 4.546 liter) under kampen. Det er tilstrekkelig til å fylle et OL-basseng 1.983 ganger.

Super Bowl XLIII : News Photo

 

11 Tilbake i 2013 forventet Dominos å levere 11 millioner pizzastykker til det fotballelskende, amerikanske publikummet. Dersom du legger pizza-bitene ved siden av hverandre, strekker rekken seg 21.388 ganger lengden av Phoenix Stadium.

 

12 Dersom du har et produkt eller en tjeneste du gjerne ønsker å annonsere under Super Bowl, burde du ha dype lommer. Denne sesongen koster $4.5 millioner for en 30 sekunder lang reklame under kampen. Dersom Tom Brady skulle finne på å blåse alle sine $120 millioner, vil det gi ham 13 og et halv minutt. Og trolig en skjennepreken fra Gisele.

AFC Champion New England Patriots Team Media Availability : News Photo

 

13 Årets pauseinnslag er signert Russell Brands forhenværende kone - Katy Perry. Hun forventes å få selskap av Lenny Kravtiz på scenen - i tillegg til et kobbel av andre favoritter.

F1 Grand Prix of Singapore : News Photo 

 

14 Hollywood-skuespillerne Chris Evans (Patriots-fan) og Chris Pratt (Seahawks) har veddet mot hverandre på utfallet av kampen. Dersom Seahawks vinner, må Evans besøke et barnesykehus i Seattle utkledd som Captain America. Skulle Patriots stikke av med seieren, vil Pratt være tilgjengelig for den frivillige organisasjonen Christopher's Haven utkledd som Star-Lord karakteren fra Guardians of the Galaxy.